WETENSCHAPPELIJKE KRING TILBURG

voor mensen met een open blik en brede belangstelling

 

                                   

 

 Introductie
Lid worden
Programma
Bestuur
Convocaties
Geschiedenis
Reglement

      

  

 

Wetenschappelijke Kring Tilburg. Jaarprogramma 2019

 

24 jan, do

19.30 u

Jaarvergadering, Nieuwjaarsviering.

Nans Wijnstok. Vlees: een zegen of een vloek? Nans Wijnstok is gestart in de vleeswereld, en later overgestapt naar het onderwijs. Deze keer leggen we het vlees een keer niet op de bbq, maar onder een vergrootglas.

 

5 feb, di

Dr. Ivan Nyklicek. De zen, zin en onzin van Mindfulness. Mindfulness is onbevangen aandacht in het moment. Wat is de achtergrond ervan, wat is het precies en wat zegt wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van mindfulness trainingen en therapie?

 

7 mrt, do

 

Prof. Antony Pemberton. Victimologie. In het strafrecht is er al enige decennia meer aandacht voor slachtoffers. Toch blijft er een spanning tussen de schade die slachtofferschap in het leven van mensen aanricht en de omgang met geschonden regels.

 

11 apr. do

Dr.Ruud Heuts. Leonardo da Vinci. Leonardo Da Vinci is vooral bekend  als kunstenaar van schilderijen en tekeningen en van zijn uitvindingen. Hier wordt ook aandacht besteed aan zijn andere capaciteiten: anatomie, muziekinstrumenten, architectuur en meetkunde.

 

28 apr, zo

Lente-wandeling

21 mei, di

(voorbeh)

Prof. Anton van Kalmthout. Vreemdelingenrecht. De lezing gaat over de bestrijding van foltering en onmenselijke behandeling. De spreker was 12 jaar lang de Nederlandse regeringsvertegenwoordiger in het European Commitee for the Prevention of Torture.

 

13 juni, do

(voorbeh.)

Drs. Joep Rietveld. Homerus. De Europese literatuur begint met Homerus. Wanneer schreef hij dan, als hij al schreef, als hij al leefde? Dit mysterie heeft vele generaties beziggehouden. Hoe denkt men nu over Homerus?

 

21 jun, vr

Studiemiddag. GO-lab: Gedragsfysiologisch Onderzoekslaboratorium, UvT

 

18 sep, wo

 

Em. Prof. Dr. Aart de Zeeuw. Milieu is economie. In de gebruikelijke analyse en praktijk van de economie wordt de natuurlijke omgeving te weinig geÔntegreerd. Daarmee lopen we een risico op een substantieel verlies aan welvaart.

 

8 okt, di

Prof. Maureen M.S.K. Sie. Moreel handelen. Moderne bevindingen in de gedrags-, cognitie- en neurowetenschappen betreffen onder andere de vrije wil en onbewuste vooroordelen. De spreker maakt een keuze uit verras-sende recente conclusies over moreel handelen en verantwoordelijkheid.

 

27 okt, zo

Stadswandeling

13 nov, wo

Dr. Paul de Kort. CVA. Herseninfarct: verschijnselen, oorzaken, behandeling en gevolgen. De behandeling van herseninfarcten is sterk vooruitgegaan. Toch zijn er nog veel ingrijpende restverschijnselen voor de patiŽnt en zijn/haar directe omgeving.

 

 

 

 

Stuur uw E-mail met vragen of kommentaar over deze Website naar: info@wktilburg.com

WKT-secretariaat Linge 9 5032 EV Tilburg

   
Copyright © 2012 Wetenschappelijke Kring Tilburg
Stand: 18. december 2018