WETENSCHAPPELIJKE KRING TILBURG

voor mensen met een open blik en brede belangstelling

 

                                   

 

 Introductie
Lid worden
Programma
Bestuur
Convocaties
Geschiedenis
Reglement

      

Introductie

De Wetenschappelijke Kring Tilburg is in 1907 opgericht om in een prettige sfeer wetenschappelijke en cultuurhistorische ideeën uit te wisselen vanuit verschillende disciplines.

De vereniging telt nu ruim 40 leden van verschillende richtingen: juristen, economen, psychologen, linguďsten, wiskundigen, biologen, artsen, classici, verpleegkundigen en ondernemers. Zo'n acht keer per jaar is er een voordracht, meestal door eigen leden; waarna de aanwezigen inzichten en ervaringen uitwisselen.

Voorbeelden van recente onderwerpen zijn:

• Slaapstoornissen 

• Logica, artificiële intelligentie en expertsystemen

• Het Wilhelmus

• Arbodiensten en nieuwe ontwikkelingen

• Toponiemen van Tilburg 

• Ondernemen per internet 

• De moord op Pim Fortuijn 

• Meten is weten?

• Wet schuldsanering

Na de voordracht volgt doorgaans een levendige discussie en vervolgens praten de aanwezigen na bij een drankje. Ook partners zijn welkom bij de bijeenkomsten.

Verder is er eens per jaar een studiemiddag met een excursie naar een interessante locatie, gevolgd door een gezamenlijk diner voor leden en partners. Ook staat er elk jaar een natuurwandeling of een fietstocht op het programma.

Klik hier voor onze folder

Disclaimer:

De informatie op deze website wordt beschikbaar gesteld door de Wetenschappelijke Kring Tilburg. Hoewel uiterste zorg wordt besteed om de inhoud van deze site compleet, correct, actueel en toegankelijk te maken, blijft het mogelijk dat informatie is opgenomen die incorrect, incompleet of verouderd is. Als u onjuistheden aantreft, waardeert de Wetenschappelijke Kring Tilburg het dat u dit meldt. Aan de geboden informatie kunnen geen rechten worden ontleend en de Wetenschappelijke Kring Tilburg is niet aansprakelijk voor de gevolgen van het gebruik van de informatie. De Wetenschappelijke Kring Tilburg aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de inhoud van internetpagina's waarnaar verwezen wordt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Stuur uw E-mail met vragen of kommentaar over deze Website naar: info@wktilburg.com
 
Copyright © 2012 Wetenschappelijke Kring Tilburg
Stand: 12. februari 2020